Υγειονομικοί αρνητές του κορωνοϊού κατέληξαν διασωληνωμένοι


Στις ΜΕΘ κατέληξαν υγειονομικοί αρνητές του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο τελευταίος ασθενής που μεταφέρθηκε ήταν ένας νοσοκομειακός γιατρός εν ενεργεία. Λίγο πριν τον διασωληνώσουν, διότι παρουσίαζε βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, εξέφρασε τη λύπη του γιατί δεν είχε εμβολιασθεί: «Δυστυχώς δεν πρόλαβα, ενώ είχα την ευκαιρία» είπε στους συναδέλφους του μέσα στην ΜΕΘ, λίγο πριν τον θέσουν σε αναστολή.

Στην ίδια μονάδα νοσηλεύονται ή έχουν νοσηλευθεί στο πρόσφατο παρελθόν άλλοι δύο εν ενεργεία νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι επίσης δεν είχαν εμβολιαστεί, ενώ στις κλινικές covid του νοσοκομείου έχουν νοσηλευθεί αρκετές νοσηλεύτριες και νοσηλευτές. Όλοι τους δεν είχαν εμβολιασθεί.

Συνηθέστερη δικαιολογία για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιασθεί, όπως βεβαιώνει η διευθύντρια της κλινικής ΜΕΘ του Σωτηρία καθηγήτρια Εντατικολογίας – Πνευμολογίας Αντωνία Κουτσούκου; «Το σκεφτόμουν αλλά δεν αποφάσιζα» ή ακόμα «φοβόμουνα»!

32% των υγειονομικών αρνούνται το εμβόλιο


Να ξέρετε ότι η Ελλάδα σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία είναι η προτελευταία χώρα στους εμβολιασμούς υγειονομικών. Ενα ποσοστό γύρω στο 32% των υγειονομικών δεν έχει ή δεν θέλει να εμβολιασθεί. Πράγμα απαράδεκτο και ουδείς μπορεί να εξηγήσει τον λόγο.

Τι σημαίνει «φοβούμουνα και δεν έκανα το εμβόλιο;» Τι τέλος πάντων φοβήθηκαν; Τις όποιες παρενέργειες που για τους περισσότερους εμβολιασμένους είναι ανύπαρκτες; Οι πιο πολλοί από τους υγειονομικούς αρνητές του εμβολίου είδαν τους γονείς τους ή τους παππούδες του να κάνουν το εμβόλιο και να μην παθαίνουν τίποτα και να ξαναπαίρνουν, με ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο, πίσω τη ζωή τους.

Το ποσοστό πριν από λίγο καιρό ήταν ακόμα μεγαλύτερο, κάπου 40% των υγειονομικών δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Και να σκεφτείτε έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τότε που άρχισαν οι εμβολιασμοί και ήδη έχουν εμβολιασθεί τρία εκατομμύρια συνάνθρωποί μας.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !